Desert cu mascarpone

Postat de bianca92 in Prajituri
25 Oct 2013 | 10450 vizualizari
Desert cu mascarpone

Am cumparat si eu pentru prima data mascarpone si am incercat sa reproduc un desert ce l-am mancat intr-un restaurant din Satu-Mare. Nu mi-a iesit exact ce am mancat acolo dar va spun sincer ca mi-a placut mai mult ceea ce mi-a iesit mie :D

Ingrediente

  • 250 gr mascarpone
  • Zahar pudra dupa gust (depinde cat de dulce va place)
  • fructe de padure (eu am pus 3 linguri zmeura, 3 linguri capsuni, 4 linguri afine si 2 linguri zmeura pisata fara samburi)
  • 1 lingura gem de afine
  • zahar vanilat
  • 1 ou
  • cateva piscoturi

Mod de preparare

Crema mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu ajutorul unui mixer.La sfarsit se adauga si oul si se amesteca bine apoi se lasa in frigider pana pregatim sosul de fructe.

Pentru sosul de fructe am folosit fructe de padure congelate, pe care le-am decongelat si le-am presarat cu zahar pentru a le indulci insa puteti folosi si miere. Am mai adaugat si o lingura gem de afine pentru o consistenta mai aparte.

Piscoturile le-am inmuiat in putina apa cu zahar brun si vanilie si le-am taiat in bucatele.

Montare: Am pus cateva piscoturi pe fundul paharului peste care am turnat o lingura sos de fructe, iar peste sos am adaugat 2 linguri din crema de mascarpone. Apoi iar am adauga piscoturi, sos de fructe si mascarpone, iar deasupra am pus putin sos de fructe pentru a-i da culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2013, 20:54
Ce bun!!!
la 25.10.2013, 20:56
Ce bine arata!
la 25.10.2013, 20:58
daaa...vreau si euuuuuuu
la 25.10.2013, 20:59
imi place orice desert cu mascarpone
la 25.10.2013, 20:59
oo, daaa

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking