Desert cu mere si gem de cirese

Postat de medioto59 in Dulciuri
25 Apr 2010 | 4234 vizualizari
Desert cu mere si gem de cirese

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj
  • -1 kg mere
  • -1 borcan gem de cirese
  • -scortisoara
  • -zahar
  • -10 nuci
  • -1 ou
  • -esenta de migdale
  • -susan
  • -faina
  • -ulei

Mod de preparare

Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.

Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.

Se lasa la fiert circa 3-4 min.

Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.

Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina faina, se aseaza aluatul, ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).

Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.

Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.

Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.

Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

Postat de RuxyRux

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

Untul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el). Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza...

Citeste continuarea

Sfintisori

Postat de MotanLaOale

Sfintisori

Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Laptele se incalzeste putin sa fie caldut. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2010, 13:55
Ce bine arata, chiar imi e pofta de ceva dulce! o portie mica as manca si eu, dar cred ca s-a terminat demuuuult!
la 25.04.2010, 14:10
super mai ales ca mie imi plac desertutrile cu foietaj si mere
la 25.04.2010, 14:28
si mie imi plac tare mult
la 25.04.2010, 14:37
Medi,fain arata.Nota maxima.
la 25.04.2010, 15:44
Liana, ai fost prima si cred ca mai apuci o portioara O umplutura deosebita

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking