Desert Cusma lui Guguta

Postat de panacris in Prajituri
28 Iun 2021 | 4893 vizualizari
Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe Magheru. Așa că m-am pus pe treabă, să aduc totuși o rețetă delicioasă, demnă de rețeta nr 1500 din portofoliul Panacris! ;)  Spuneam teoretic părea simplă, dar cum am descoperit în patiserie, cofetărie trebuie să ai răbdare să păstrezi timpii de așteptare ca să poți obține rezultatul dorit. Aici mai am ceva de lucrat, dar sunt pe calea cea bună!   Gata cu vorba spor și potfă bună!

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • Aluat de foietaj cca. 600 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Vișine fără sâmburi 800 g,
  • Pentru cremă:
  • Mascarpone 250 g,
  • Smântână pentru frișcă 250 g,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Zahăr pudră cca. 200 g,
  • Lapte condensat îndulcit cca. 150 ml.
  • Pentru ornare:
  • Spray deco alimentar Rose,
  • Garofițe,
  • Coacăze roșii.

Mod de preparare

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se un rulou cât mai uniform.

Se aează într-o tavă tapetată cu hârtie de  pergament, se ung cu găbenșu de ou, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la 180 grade.

Rulourile se scot și se lasă la răcit, cel puțin 3 oreaa sau mai bine până a doua zi.

Între timp se prepară crema: în vasul mixer-ului din dotare se pune brânza mascarpone, laptele condensate, frișca îndulcită, atenție să fie rece de la frigider :D , zahărul vanilinat și zahărul pudră.

Se amestecă energic până ce se obține o cremă spumoasă, apoi se lasă la rece, tot așa minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.

Pentru ansamblare, pe tavă se așează un strat de cremă, peste care se așează 5 rulori cu vișine, apoi un nou strat de cremă, altr strat de rulouri 3-4, apoi cremă, apoi alt strat de rulori 2, un nou strat de cremă și ultimul rulou, încheie Cușma lui Guguță.

Se acoperă cu cremă prăjitura și se dă la rece minim 3 ore până la servire, sau mai bine până a doua zi :D ;) 

Înainte de servire se dă un strat din spray colorant alimentar sau după caz, pudră de cacao sau ciocolată rasă.

Se decorează după gustul fiecărui cu fructe și floricele.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cusma lui Guguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert Cusma lui Guguta

Postat de mirela0911

Desert Cusma lui Guguta

Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si...

Citeste continuarea

Desert Cusma lui Guguta, din clatite si frisca

Postat de RODIMUR

Desert Cusma lui Guguta, din clatite si frisca

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă ouăle, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2021, 19:48
Guguta asta are si alte lucruri in afara de cusma ?
la 28.06.2021, 19:50
Ca m-am luat cu inventarul lucrurilor lui Guguta si am uitat sa te felicitez. La cat mai multe retete marca Pana`a`lu`Cris
la 28.06.2021, 20:27
Cam deșelată Cușma ) A fost caniculăă și am avut spectatori și jurați în avanpost! ) Dar am cam trecut testul! Mulțumesccc!
la 28.06.2021, 20:41
Felicităriiii
la 28.06.2021, 21:11
Bravo !!! Felicitari pentru reteta cu nr.1500 !!!! Faina cusma asta a lui Guguta !!!! Ma gandesc ca macar varful ar merge , de gust .!!! Sa ne incanti in continuare cu multe retete delicioase !!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking