Desert „ Dia”

Postat de diaconta in Prajituri
28 Aug 2012 | 5581 vizualizari
Desert „ Dia”

Un desert plin de arome dar jalnic ca şi aspect.Se mai întâmpla când nu intri în bucătărie şi cu sufletul.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 2,5 linguri faina (50 gr,1 lingura= 20 gr)
  • 3 linguri griş
  • 2 linguri cacao
  • 2,5 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte
  • 100 ml ulei
  • 10 gr praf de copt
  • sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar brun
  • Pentru crema:
  • 250 gr Mascarpone
  • 150 gr iaurt 10% grasime
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr frisca
  • Zmeura si coacaze rosii
  • Un borcan dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi blatul.

Am separat cele 5 oua.

Galbenusurile  le-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a topit.Am adaugat între timp si laptele pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.

Am pus apoi uleiul câte putin.Am adaugat apoi mierea.

Am amestecat faina cu cacao,griş si praf de copt apoi le-am încorporat în amestecul de ou.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am incorporat usor cu ajutorul unui tel în cealalta compozitie.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului în care pusesem o hârtie de copt.

Am facut si bezeaua din cele doua albusuri si zaharul brun si apoi am pus-o peste compozitia de blat.

Am pus tava la cuptor la foc mic pentru 40 de minute.Blatul trebuie sa fie copt si bezeaua crocanta.

Am lasat în cuptor sa se raceasca si am preparat crema.

Am topit ciocolata pe aburi cu 2 linguri de lapte.

Am mixat frisca.

Am mixat crema mascarpone cu iaurtul  si am adaugat ciocolata racita.

La final am încorporat si frisca.

Am lasat la frigider sa se întareasca putin.

Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime(as fi vrut în 3 dar ar fi fost prea înalt),am uns o parte cu dulceata de trandafiri,am pus crema si zmeura si coacaze rosii.

Am pus al doilea blat cu bezeaua in jos,deasupra am uns din nou cu dulceata de trandafiri si am îmbracat cu crema.

Am lasat la frigider câteva ore,apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „ Dia”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

Cum se prepara  Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand...

Citeste continuarea

Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

Postat de oanapl

Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2012, 19:17
la 28.08.2012, 19:18
Am primit tot meniul.Delicios desertul
la 28.08.2012, 19:18
la 28.08.2012, 19:19
Asta asteptam...si nu-i jalnic deloc...e minunat!
la 28.08.2012, 19:23
Ce are aspectul la prajitura asta , mai Dia, ca mie mi se pare ff aspectuasa!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking