CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Desert diplomat cu piscoturi

Postat de Criss in Torturi
29 Dec 2010 | 43013 vizualizari
Desert diplomat cu piscoturi

In perioada aceasta toata lumea se gandeste la un tort de Revelion. Eu va propun reteta mea de diplomat. Stiu ca sunt multe variante, eu n-am facut decat aceasta varianta de zeci de ori si mi-a reusit de fiecare data. Daca doriti, puteti renunta la albusuri si sa nu le mai puneti in crema. Eu le-am pus intotdeauna.

Ingrediente

  • 20 g gelatina
  • 5 oua
  • 1 cutie compot de piersici
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca Meegle
  • piscoturi Savoiardi (pachet mare)

Mod de preparare

Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.

Cand crema este fiarta, se adauga gelatina si se omogenizeaza bine pana se topeste. Dupa ce s-a racit se adauga albusurile batute spuma, se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot, doar sa se raceasca.

Intre timp pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se tapeteaza cratita cu folie alimentara. Pe fundul cratitei se aseaza fructe. De aceasta data am pus doar piersici din compot.

Piscoturile se trec prin zeama de compot si se asaza de jur imprejur, pe marginea cratitei. Nu trebuie tinute mult in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.

Se bate frisca si se amesteca cu crema rece dar atentie, sa nu se intareasca! (o paziti :) )

Se pune o parte din crema in cratita, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.

Se acopera cu un strat de piscoturi insiropate.

La final se acopera tortul cu folie alimentara si se pune in frigider minim 4 ore. Eu zic ca cel mai bine e sa faceti tortul seara si sa stea pana dimineata in frigider. Apoi se rastoarna pe platou. Platoul/tava se pune peste cratita si cu o miscare rapida se intoarce cratita. Se scoate cratita, se indeparteaza folia si daca doriti se mai poate orna tortul. Eu n-am considerat necesar pentru ca mi se pare destul de aspectuos si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

Postat de RODIMUR

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

Mai întâi se amestecă ingredientele uscate (zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia). Se adaugă apoi gălbenușurile și treptat, puțin câte puțin, laptele cald. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2010, 16:19
Arata demential
la 29.12.2010, 16:19
la 29.12.2010, 16:25
ma omori cu dulciurile tale
la 29.12.2010, 16:27
foarte bun
la 29.12.2010, 16:29
asta e si reteta mea, care o folosesc, e fff buna

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking