Desert fursecuri dalmatiene

Postat de RODIMUR in Dulciuri
11 Ian 2019 | 2678 vizualizari
Desert fursecuri dalmatiene

Pe vremuri nu aduna nimeni în congelator albușurile de ouă rămase de la maioneză, sau de la unele creme. Dacă aveau timp, gospodinele preparau din albușuri câte ceva, dar dacă nu, atunci ele se pierdeau pur și simplu... Când avea timp, mama mea făcea din albușuri niște fursecuri pe care le orna, înainte de a le da la cuptor, cu nucă rumenită și mărunțită, iar când erau gata, le pudra cu zahăr. Cum mi-au rămas multe albușuri de la sărbători, am hotărât să fac și eu niște fursecuri, când n-am mai fost foarte ocupată, dar nu le-am ornat cu nucă, ci cu pepite de ciocolată și le-am numit fursecuri ”dalmațiene”... Numărul fursecurilor depinde de mărimea lor... Mie mi-au ieșit vreo 46, cam 5 fursecuri/porție...

Ingrediente

  • 5 albușuri
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 100 grame de unt
  • 225-250 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1-2 lingurițe de esență de migdale
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată

Mod de preparare

Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia.

Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat zahărul pudră ramas.

Se amestecă cele două compoziții, ușor, ca să nu se lase și se adaugă făina ”în ploaie”.

Când aluatul este uniform (dar moale) se ia cu lingurița și se pun grămăjoare, în tava în care s-a pus, în prealabil, hârtie de copt.

Se ornează fursecurile cu pepite de ciocolată și se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute, la temperatură medie.

Când fursecurile se rumenesc la bază, se scoate tava, se ia foaia de copt cu tot cu ele și se lasă să se răcorească, înainte de a le desprinde cu lama subțire a unui cuțit și a le  depune pe un platou.

Nu se pudrează cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri dalmatiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata

Incepeti cu pregatirea  cremei de ciocolata : Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este...

Citeste continuarea

Prajitura duo chocolat cu zmeura

Postat de RuxyRux

Prajitura duo chocolat cu zmeura

Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2019, 18:02
la 11.01.2019, 19:11
Foarte dragute!
la 11.01.2019, 19:17
Mulțumesc frumos, Madi! Și mie-mi place mult cum arată...
la 11.01.2019, 19:17
Ce frumusele sunt!
la 11.01.2019, 19:27
Mulțumesc mult, Mimi...!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking