Ingrediente
- 5 albușuri
- 200 grame de zahăr pudră
- 100 grame de unt
- 225-250 grame de făină albă
- 1 plic de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- 1-2 lingurițe de esență de migdale
- 1 praf de sare
- Pentru decor:
- pepite de ciocolată
Mod de preparare
Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia.
Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat zahărul pudră ramas.
Se amestecă cele două compoziții, ușor, ca să nu se lase și se adaugă făina ”în ploaie”.
Când aluatul este uniform (dar moale) se ia cu lingurița și se pun grămăjoare, în tava în care s-a pus, în prealabil, hârtie de copt.
Se ornează fursecurile cu pepite de ciocolată și se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute, la temperatură medie.
Când fursecurile se rumenesc la bază, se scoate tava, se ia foaia de copt cu tot cu ele și se lasă să se răcorească, înainte de a le desprinde cu lama subțire a unui cuțit și a le depune pe un platou.
Nu se pudrează cu zahăr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri dalmatiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|