Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

Postat de cristeena20 in Dulciuri
20 Dec 2020 | 3810 vizualizari
Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

Azi am indraznit sa fac fursecurile tipice de Craciun din Portugalia-sunt aromate si foarte gustoase. Daca vreti sa incercati ceva diferit, faceti acesti biscuiti minunati. 

Ingrediente

  • 0,5 litru apa
  • 250 ml ulei de masline
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura praf de fenicul
  • putina sare
  • 2 linguri miere
  • 350 gr zahar brun
  • 100 gr nuci /sau migdale macinate
  • 500 gr faina
  • zahar tos pentru final

Mod de preparare

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse.

Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare, mierea, zaharul, scortisoara si feniculul. Punem la fiert pe aragaz, amestecand cu o lingura. Adauagam si nucile sau migdalele macinate (nu foarte fin), eu am amestecat din amandoua. Puteti folosi la alegere. 

 Cand da in clocot bine, face ca o spuma, adaugam faina treptat, si amestecam, avand grija sa omogenizam cu faina. Lasam la foc mic, amestecand mereu pe toate partile (ca si la eclere). Cand se formeaza cu usurinta ca o minge, stingem aragazul. Modelam cu mana asa calde bile si crestam cu cutirul forme sau facem o adancitura cu degetul. 

Incingem cuptorul la 180-200 grade C.

Intr.o tava cu hartie de copt punem bilele si le dam la cuptor pentru 12-15 minute. Nu mai mult. O sa fie moi cand le scoatem, nu va faceti griji, ca atunci cand se racesc, devin mai dure. 

Cand le scoatem din tava, le trecem prin zahar tos si le asezam pe o farfurie. Lasam sa se raceasca inainte de a servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

Postat de privatelaura

Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata. Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii...

Citeste continuarea

Desert strudel cu dovleac si nuca

Postat de Ksenya

Desert strudel cu dovleac si nuca

Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2020, 15:03
la 20.12.2020, 15:30
la 20.12.2020, 16:07
Yummy!
la 20.12.2020, 16:43
Interesanta
la 20.12.2020, 16:51
Vin cu colindul

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking