Desert fursecuri Sarutarile maicutelor

Postat de Constelatialeu in Prajituri
20 Mar 2022 | 4958 vizualizari
Desert fursecuri Sarutarile maicutelor

Ma obsedeaza de ceva vreme aceste fursecuri, le-am desoperit la Gabi a lu`Duceag, fata aia care mai trece din cand in cand pe aici sa ne intrebe cine a mai nascut, cine cu cine s-a cuplat, chestii din astea :))))))))))))))))))))))))))))). Le-am pus la pastrare si azi mi-a picat pe ele, mai ales ca aveam tot ce-mi trebuia sa le fac.N-am facut decat jumatate din cantitatea data de ea in reteta, aveam o presimtire ca nu o sa ma pot abtine si o sa mananc ca sparta.

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g faina
  • 100 g unt cu 82% grasime- untul rece taiat cubulete
  • 3 galbenusuri
  • sare cam cat iei pe varful unui cutit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri cu smantana dulce cu 30% grasime
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 50 g stafide brune
  • Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si zaharul vanilat, apoi am pus untul rece taiat cubulete mici. Am sfaramitat cu degetele untul tavalit prin faina pana am obtinut un aluat sfaramicios, m-am miscat rapid sa nu s eincalzeasca untul, am noroc ca am mainile reci ca ghiata )))))))). Dupa ce am obtinut aluatul sfaramicois am adaugat galbenusurile si smantana si am framantat, nu foarte mult, doar pana ce am obtinut un aluat omogen pe care l-am adunat intr-o bila. Apoi am rupt bucatele din aluat de cca 14-15 g, pe care le-am modelat in bilute, le-am asezat pe un platou, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am bagat la frigider pentru 1 ora.

Umplutura: Am facut-o dupa ce am bagat aluatul la frigider. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macina si stafidele. Am lasat umplutura pe masa pana am format fursecurile.

Am scos bilutele de la frigider, am presarat faina pe blatul de lucru, am luat o biluta si am intins-o cat mai subtire posibil, am pus in mijloc o lingurita de umplutura si apoi am strans marginile ca intr-o bocceluta. Am procedat la fel pentru toate bilutele, le-am asezat in tava aragazului, tapetata cu hartie. Mi-au incaput toate in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180-190 grade pentru cca 15 min sau pana cand varfurile boccelutei se rumenesc frumos. Le-am scos din cuptor si le-am tavalit, cu grija, prin zahar farin. Un deliciu asa cum mi-am inchipuit, de aia n-am facut decat jumatate din cantitatea scrisa de Gabi, ca sigur bagam in mine ca sparta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Sarutarile maicutelor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Postat de simona72

Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte...

Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de sufletista

Desert crema de zahar ars

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2022, 19:15
Frumușele!
la 20.03.2022, 19:18
la 20.03.2022, 19:57
la 20.03.2022, 23:44
Prefer sa nu comentez savurosul sarut
la 22.03.2022, 08:56
Yami! Cred că-s delicioase! Dar ce denumire interesantă au!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking