Se mixează spumă untul cu: zahărul, vanilia și gălbenușurile.
Se mixează și albușurile cu praful de sare și bicarbonatul de sodiu. Când albușurile se fac spumă, se adaugă în compoziția cu gălbenușuri și se mixează în continuare, până ce se uniformizează compoziția.
Se adaugă făina ”în ploaie” (amestecată în prealabil cu praful de copt), esența de lămâie și coaja răzuită de lime. (Eu am mixat coaja de lime cu albușurile, pentru că are și zahăr, care trebuia să se dizolve. Am lime bio de la băiatul meu și le-am răzuit coaja, pe care am amestecat-o cu zahăr, în așa fel încât îmi va fi de folos la multe prăjituri.)
Se încorporează făina și când aluatul este omogen, moale și lipicios, dar dens se pune într-o pungă alimentară de unică folosință, se aplatizează (ca să se întărească mai ușor) și se dă la frigider pentru 1 oră.
După acest interval de timp, se scoate o jumătate din aluat din frigider, se porționează în bucățele cât o nucă, se fac biluțe care se aplatizează la bază și cu partea bombată se dau prin zahărul brun și se pun în tavă, pe hârtia de copt.
După ce s-a modelat tot aluatul, se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 12-15 minute, până ce fursecurile sunt rumenite la bază.
Se scoate tava din cuptor, se transferă fursecurile pe un platou și se prepară celelalte fursecuri, din restul de aluat rămas la frigider.
Zahărul brun le dă o sclipire decorativă, așa că nu mai este nevoie de alte elemente de decor.