Ingrediente
- 1 kg faina Baneasa
- 25 g drojdie proaspata
- cca 900 ml apa calda ( lapte) cu plus sau minus ne dam seama cand framantam
- coaja de la o lamaie mare
- 3 linguri cu zahar pline
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa punem din apa calduta peste drojdie si faina si sa amestecam, putin cate putin pana omogenizam toata faiana. In cazul in care apa a fost mai multa adaugam faina sau daca e prea putina mai adaugam apa, dupa caz. Framantam putin apoi adaugam si uleiul si-l incorporam in aluat, apoi incepem sa trantaim aluatul cca 30 min, adica sa-l batem pana face basicute. Dupa ce l-am batut bine se unge cu ulei castronul, se asaza aluatul si se acopera, se lasa la crescut la loc caldut, cca 1 si 1/2 ore. Apoi se ia cate o bucata din aluat se intinde pe masa de lucru si se formeaza gogosile, care rotunde, gaurite, impletite, stil scoveaga sau cum va trece prin cap. Se pune la incins uleiul si apoi se pun la prajit, se scot pe un servet absorbant, se pudreaza cu zahar sau se pot manca cu dulceata, ideea este ca sunt delicioase si dispar repede din farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi a la Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|