Desert gogosi a la Carmen

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
12 Mai 2019 | 16069 vizualizari
Desert gogosi a la Carmen

Unii dintre voi bucatarasi stiti cine-i Carmen si ati mancat din gogosile ei, asa ca m-am hotarat sa-i scriu reteta. Contributia mea a fost fotografiatul si prajitul gogosilor. 

Ingrediente

  • 1 kg faina Baneasa
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca 900 ml apa calda ( lapte) cu plus sau minus ne dam seama cand framantam
  • coaja de la o lamaie mare
  • 3 linguri cu zahar pline
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa punem din apa calduta peste drojdie si faina si sa amestecam, putin cate putin pana omogenizam toata faiana. In cazul in care apa a fost mai multa adaugam faina sau daca e prea putina mai adaugam apa, dupa caz. Framantam putin apoi adaugam si uleiul si-l incorporam in aluat, apoi incepem sa trantaim aluatul cca 30 min, adica sa-l batem pana face basicute. Dupa ce l-am batut bine se unge cu ulei castronul, se asaza aluatul si se acopera, se lasa la crescut la loc caldut, cca 1 si 1/2 ore. Apoi se ia cate o bucata din aluat se intinde pe masa de lucru si se formeaza gogosile, care rotunde, gaurite, impletite, stil scoveaga sau cum va trece prin cap. Se pune la incins uleiul si apoi se pun la prajit, se scot pe un servet absorbant, se pudreaza cu zahar sau se pot manca cu dulceata, ideea este ca sunt delicioase si dispar repede din farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi a la Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuri cu branza si gem de prune

Postat de merisor67

Cornuri cu branza si gem de prune

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2019, 13:25
Tu doar cu fotografiatul, sau ai mâcat și gaura de la gogoși?
la 12.05.2019, 13:32
Am mancat capacul gauricii....
la 12.05.2019, 13:36
)))
la 12.05.2019, 13:49
bune bune
la 12.05.2019, 14:23
Bune rau, gogosile astea!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking