Ingrediente
- 270 ml lapte
- 60 gr zahăr
- 25 grame drojdie
- 2 gălbenuşuri
- 1 esenţă vanilie
- 1 vârf cuţit de sare
- 45 gr unt
- 500 gr făină
- Ulei pentru prăjit (cca 1 litru)
- Zahăr pudră
- Gem, finetti (opţional)
Mod de preparare
Laptele cald se amestecă cu zahărul şi drojdia, apoi se adaugă gălbenuşurile, vanilia, sarea şi untul. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu o lingură. Aluatul se răstoarnă pe masa pudrată cu făină şi se frământă puţin până se uniformizează. Se pune într-un castron, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească o oră.
Se taie pătrăţele din hârtia de copt, iar după ce aluatul a crescut, se taie în bucăţele mici, le-am cântărit de 30 gr fiecare, se formează bile şi se pun pe bucăţile de hârtie pentru încă o oră la crescut, acoperite cu un prosop.
După acest timp, se pune uleiul într-o tigaie la încins şi se ia câte o hârtie cu bila de aluat crescută şi se răstoarnă în baia de ulei. Se rumenesc fiecare pe ambele părţi la foc mic, atenţie că o să se rumenească foarte repede; apoi se scot pe o farfurie aşternută cu serveţele să absoarbă din ulei.
Se pot servi simple, cu gem sau zahăr pudră deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|