Gogosi berlineze

Postat de miha in Dulciuri
2 Mar 2012 | 15940 vizualizari
Gogosi berlineze

Ingrediente

  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g faina
  • coaja de portocale rasa
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La safarsit incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea. Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

In acest timp pregatim 20 de patratele de hartie de copt (~10/10 cm) sau 30 de patratele daca vreti sa faceti gogosile mai mici.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul. Il impartim apoi in 20-30 de bucatele. Fiecare bucatica de aluat de rotunjeste intre palme, dandu-i forma de bila, apoi se pune pe cate o bucatica de hartie de copt pregatita anterior.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in jur de-o ora, poate si mai bine. Atat cat va duceti sa luati copilul de la gradinita. :)))

Punem ulei intr-un ceaun sau intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine. Luam cate o bila de aluat si o rasturnam cu atentie in baia de ulei. Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert gogosi berlineze

Postat de caroline

Desert gogosi berlineze

Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ). Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se...

Citeste continuarea

Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

Postat de ctlina

Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

Crema de vanilie Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2012, 23:57
bune rau
la 03.03.2012, 07:56
nu-i dai si lui Mutulica? Ma pune sa-i fac scovergi, azi
la 03.03.2012, 07:58
imi plac
la 03.03.2012, 08:27
ce bunantate
la 03.03.2012, 08:29
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking