Desert Inima lui Valentinu day

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
14 Feb 2022 | 2243 vizualizari
Desert Inima lui Valentinu day

M-am jucat si eu de Valentinu`day asta, asta ca sa nu ma plictisesc si pentru ca mi-a ramas niste crema de vanilie de la alt preparat si trebuia sa o valorific. Eu am Valentinu meu propriu si personal, care deja este satul sa i se zica cu ''lamultianiul'' cand de fapt nu este ziua lui..... In fine am facut o inima de ecler pe care am umplut-o cu creama de vanilie si glazurat-o fondant amestecat cu ciocolata nestle, am trantit si un decor cu zmeurici, sa fie si ceva rosu, sa nu ne deoache mosu`....:))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • Inima de ecler
  • 125 g faina
  • 125 g unt 82% grasime
  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 15 g amidon
  • 75 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • fondant alb amestecat cu ciocolata nestle
  • zmeura

Mod de preparare

Crema se pregateste inainte ( eu o aveam deja pregatita, ramasa de la un alt preparat ).Se pun galbenusurile intr-un castron de inox, se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul si se dilueaza cu laptele caldut, se aseaza castronul pe baie de abur si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se trage castronul de pe baia de abur si se adauga esenta de vanilie, se lasa la racit.

Inuma de ecler : Intr-o cratita se pune apa cu sarea, se aseaza pe foc, se adauga untul bucatele si se amesteca continuu pana incepe sa fiarba , apoi se adauga faiana si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit amestecul, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Aluatul oparit l-am pus intr-un posh,pe o hartie de copt am format o inima din aluat, am nivelat , din restul de aluat am format cateva inimioare mici. A preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava la cuptor, la inceput la foc iute, apoi am redus un pic temperatura si am lasat sa se rumeneasca frumos. Am lasat sa se raceasca, apoi am taiat inima-n doua, am umplut cu crema de vanilie si am glazurat cu fondant si decorat cu zmeura. Si uite asa am bifat si Valentinu`day asta. Sa va fie cu iubire in fiecare zi posibila, dar nu in exces ca sa nu vi se aplece...:))))))))))))))))))))))))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Inima lui Valentinu day" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert inghetata cu menta si zmeura

Postat de sufletista

Desert inghetata cu menta si zmeura

Intr-o cratita, amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul, adaugand treptat laptele. Punem pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam margarina, esenta si...

Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta

Postat de TAB1TA

Cozonac cu umplutura mixta

 Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2022, 17:34
la 14.02.2022, 18:49
la 14.02.2022, 20:21
la 14.02.2022, 20:44
Delicios!
la 14.02.2022, 21:36
Mmmm deliciu !

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking