Ingrediente
- Inima de ecler
- 125 g faina
- 125 g unt 82% grasime
- 250 ml apa
- un praf de sare
- 3 oua
- Crema de vanilie
- 3 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 15 g amidon
- 75 g zahar
- esenta de vanilie
- Decor
- fondant alb amestecat cu ciocolata nestle
- zmeura
Mod de preparare
Crema se pregateste inainte ( eu o aveam deja pregatita, ramasa de la un alt preparat ).Se pun galbenusurile intr-un castron de inox, se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul si se dilueaza cu laptele caldut, se aseaza castronul pe baie de abur si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se trage castronul de pe baia de abur si se adauga esenta de vanilie, se lasa la racit.
Inuma de ecler : Intr-o cratita se pune apa cu sarea, se aseaza pe foc, se adauga untul bucatele si se amesteca continuu pana incepe sa fiarba , apoi se adauga faiana si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit amestecul, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Aluatul oparit l-am pus intr-un posh,pe o hartie de copt am format o inima din aluat, am nivelat , din restul de aluat am format cateva inimioare mici. A preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava la cuptor, la inceput la foc iute, apoi am redus un pic temperatura si am lasat sa se rumeneasca frumos. Am lasat sa se raceasca, apoi am taiat inima-n doua, am umplut cu crema de vanilie si am glazurat cu fondant si decorat cu zmeura. Si uite asa am bifat si Valentinu`day asta. Sa va fie cu iubire in fiecare zi posibila, dar nu in exces ca sa nu vi se aplece...:))))))))))))))))))))))))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Inima lui Valentinu day" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|