Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

Postat de Bucataras in Dulciuri
19 Aug 2020 | 2451 vizualizari
Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

Azi vin cu un desert rapid, bun, cu un nume pretentios, Kaiserschmarrn, dar care ascunde un preparat foarte simplu, clatite rupte, cu stafide inmuiate in rom, presarate cu zahar pudra si servite cu gem de prune sau de mere.  Suna bine? :)

Ingrediente

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 50 g stafide
  • rom
  • 120 g faina alba
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brun pudra
  • gem de capsuni

Mod de preparare

Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D

Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri.

Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca.

Toarna apoi laptele si faina treptat, in ploaie, apoi stafidele si mixeaza pana obtii un aluat omogen de clatite.  

Topeste restul de unt (40 g) in tigaie si cand s-a incins toarna compozitia pentru clatite.

Clatita incepe sa se ingroase, las-o sa se rumeneasca usor, apoi rupe bucati din ea ca sa o poti intoarce, sa se rumeneasca frumos si pe partea cealalta.

In reteta originala se presara zahar tos si se da la cuptor, la foc mare, sa se caramelizeze zaharul.

Eu am presarat doar 1 lingura de zahar pudra pe deasupra si am servit Kaiserschmarrn cu magiun de prune (eu), caci tocmai ce am facut o tura.  

Copilul a preferat gemul de capsuni, iar tu scoate din camara ce gem iti place. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Biscuiti cu miere

Postat de gurita_ta2005

Biscuiti cu miere

Intr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta...

Citeste continuarea

Rahat de casa cu menta

Postat de ctlina

Rahat de casa cu menta

Tapetati cu hartie de copt o forma sau o tava adanca dar nu prea mare. Ungeti hartia cu un pic de ulei. Într-un castron, se amestecă amidonul de porumb cu 50 cl de apă rece. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2020, 17:18
la 19.08.2020, 18:14
Bune!
la 19.08.2020, 18:46
ce dulce merge oricand!
la 19.08.2020, 19:31
Delicioase!
la 19.08.2020, 20:14

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking