Ingrediente
ALUAT:
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 4 linguri smantana
- 4 linguri ulei
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde
UMPLUTURA:
- 250 gr branza dulce de vaci
- 3 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 1 ou
- 1 lingura de gris
Mod de preparare
ALUATUL
Ouale cu zaharul si esenta de vanilie se amesteca cu telul , se adauga smantana , se omogenizeaza.
Apoi se adauga uleiul , se omogenizeaza, se adauga praful de copt , se amesteca bine.
La final se pune faina cat cuprinde pentru a forma un aluat sa il putem intinde.
UMPLUTURA:
Branza, zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul se amesteca toate la un loc.
Presaram pe masa faina si intindem aluatul , apoi il taiam in patrate , in mijloc se pune branza si se impacheteaza astfel un colt, peste coltul opus , apoi colturile opuse si ele unele peste altele.
Se pun in tava cu hartie de copt , se ung cu ulei si se dau la foc potrivit 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|