Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67 in Dulciuri
23 Noi 2014 | 5611 vizualizari
Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

Nu imi place sa mananc ciocolata alba, simpla, dar e foarte buna folosita la diverse creme. De data aceasta am combinat-o cu frisca si mascarpone si a iesit un deliciu.

Ingrediente

  • Pentru 4 cupe:
  • 100 gr ciocolata alba(de la Lidl)
  • 250 gr frisca lichida Hulala
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri dulceata de trandafiri(Raureni)
  • 12 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml cafea fiarta, mai slaba(3 lingurite cafea + 1 lingurita zahar)
  • 25 ml Amaretto
  • 50 gr alune prajite si rasnite grosier
  • sare

Mod de preparare

Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare.

Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto.

Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas la foc moale, impreuna cu 100 ml frisca lichida si mestecam continuu pana se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.

Mixam 150 ml frisca lichida pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu dulceata de trandafiri.

Card ciocolata topita s-a racit, o mixam pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu mascarponele, adaugand cate putin mascarpone si mixand energic.

Piscoturile le vom trece prin cafeaua cu amaretto, cate 2 secunde pe fiecare parte, astfel incat sa nu se insiropeze prea rau.

Asamblare:

Presaram pe fundul cupelor putine alune rasnite grosier, apoi asezam peste ele, cate un piscot rupt in doua.

Cu ajutorul unui posh, sau chiar doua, daca nu avem doua, folosim o punga de plastic, punem cremele peste piscoturi, alternandu-le sa se observe fiecare si mai presaram alune din loc in loc.

Mai adaugam cate doua piscoturi in fiecare cupa, apoi finalizam cu crema si alune.

Este un desert delicios si de efect, cu gust dulce-amarui.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Postat de medioto59

Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa...

Citeste continuarea

Fursecuri crocante cu ciocolata si arahide

Postat de Pungasa_Rogue

Fursecuri crocante cu ciocolata si arahide

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale. Ciocolata amaruie se rupe in bucatele, se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 18:35
ce colorat si aromat desert! si eu vreau!]
la 23.11.2014, 18:37
Corina, tare bun a fost!
la 23.11.2014, 18:40
Te cred! Eu nu am gasit inca aici dulceata de trandafiri, dar poate imi aduc de casa data viitoare
la 23.11.2014, 18:40
ce frumos arata
la 23.11.2014, 18:41
Ce bun !

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking