Desert la pahar cu cus-cus si gutui

Postat de vio_dreams in Dulciuri
19 Oct 2014 | 7126 vizualizari
Desert la pahar cu cus-cus si gutui

Ingrediente

  • 100 gr paste cus-cus
  • 3 gutui mari (cca 1 kg)
  • 400 ml lapte
  • 4+2 linguri zahar
  • 200 gr zahar
  • 25 gr unt
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu 200 gr zahar. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop gros.  Il lasam deoparte sa se racoreasca.

Punem doua linguri de zahar intr-o craticioara pe foc si le caramelizam. Atentie sa nu ardeti zaharul fiindca devine amar. Adaugam untul in caramelul fierbinte si dupa ce untul este incorporat adaugam gutuile taiate feliute mici. Lasam pe foc pana gutuile incep sa se inmoaie.

Fierbem laptele impreuna cu cus-cus-ul, 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea a laptelui cu orez.

Incepem sa asamblam desertul in pahare. Punem mai intai un strat de cus-cus fiert in lapte. Nivelam.

Adaugam un strat de gutui caramelizate si  nivelam.

Continuam cu un strat de cus-cus. Nivelam si dam la rece cateva minute.

Adaugam deasupra jeleul  de gutui caldut (nu il lasati sa se raceasca fiindca se va intari). Dam la frigider pana cand se intareste jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu cus-cus si gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu dovleac

Postat de Oana

Desert placinta cu dovleac

Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul. Lasa-l sa...

Citeste continuarea

Prajiturele cu cocos, miere si migdale

Postat de RuxyRux

Prajiturele cu cocos, miere si migdale

Din aceasta cantitate se satura fara probleme 4 persoane...ei bineee, acum depinde si cat de mult iubesc nuca de cocos acele persoane :))) exista sansa sa dispara rapid de pe farfurie si sa nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 21:05
desert cu cus-cus... trebuie incercat
la 19.10.2014, 21:11
la 19.10.2014, 21:14
super!
la 19.10.2014, 21:21
foarte interesant
la 19.10.2014, 21:49
super!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking