Desert mini eclere

Postat de Adele in Prajituri
14 Mar 2017 | 2689 vizualizari
Desert mini eclere

Desertul copilariei mele :x

Ingrediente

  •  aluat:
  • 120 gr unt
  • 200 ml apa
  • 200 gr de faina
  • Un varf de cutit cu sare
  • 4-5 oua.
  • crema:
  • 150 ml frisca lichida.
  • fulgi de ciocolata.
  • decor: 
  • glazura ciocolata
  • faina de fistic
  • faina de mandorle.

Mod de preparare

Pentru inceput, se pregateste aluatul: intr-o cratita, se pune apa la fiert cu sarea, apoi se adauga untul, iar cand da in clocot, se adauga faina si, cu un tel, se amesteca in continuu, pana cand se desprinde usor de pe marginea cratitei. Aluatul oparit se pune la racit intr-un vas, dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul, cu ajutorul unui mixer sau un tel. Aluatul se pune intr-un posh.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza mini eclere si se dau la cuptorul preincalzit, la 200° C, in primele 15 minute, dupa care se regleaza temperatura cuptorului la 180° C, si se lasa pana cand se rumenesc.

Cojile se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza frisca, se amesteca cu fulgi de ciocolata si vanilie, fiecare ecler se umple cu poshul, pe partea plata, in doua puncte. Se trec prin glazura si se decoreaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert mini ecleruri

Postat de RODIMUR

Desert mini ecleruri

Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...

Citeste continuarea

Desert mini eclere

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert mini eclere

Pentru coji punem intr-un vas apa, uleiul si sarea. Punem vasul pe foc si lasam pana da clocot. Dam vasul deoparte si adaugam toata faina o data, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2017, 19:56
Prima?
la 14.03.2017, 20:00
Cris
la 14.03.2017, 20:01
Adele mie imi plac eclerele de mor)
la 14.03.2017, 20:05
Si mie preferatele mele ..plus savarine
la 14.03.2017, 20:05
ma asez cuminte langa Cris si astept sa fiu servita...

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking