Ingrediente
- 2 kg faina
- 5 oua
- 500 g zahar
- 1 litru lapte
- 1 lingurita esenta vanilie
- 25 g de drojdie uscata
- coaja de la 1 portocala rasa
- 5 lingurite scortisoara
- ulei
- 3 ciocolata cu lapte (fara umplutura)
- 1 lingurita unt
- 300 g nuca macinata
Mod de preparare
Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura in mijloc si punem zaharul, scortisoara, coaja de portocala, ouale, esenta. Drojdia o dizolvam cu putin lapte si punem peste faina, amestecam, punem restul de lapte, framantam bine pana devine vartoasa, turnam putin ulei si framantam bine, apoi o lasam la crescut 1 ora.
Cand aluatul a crescut facem bastonase pe care le modelam in 8-uri, le dam apoi la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 170 de grade pentru 15 minute.
Topim ciocolata in bain marie cu o lingurita de unt. Luam mucenicii, dam prin ciocolata si presaram nuci macinate.
Am facut si cativa cu miere si cu nuca macinata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|