Desert mucenici cu ciocolata

Postat de sasha in Dulciuri
8 Mar 2013 | 3919 vizualizari
Desert mucenici cu ciocolata

Sunt o bunatate ! Incearca! Mie din toate aceste ingrediente mi-au iesit 58 de mucenici!

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 5 oua
  • 500 g zahar
  • 1 litru lapte
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 25 g de drojdie uscata
  • coaja de la 1 portocala rasa
  • 5 lingurite scortisoara
  • ulei
  • 3 ciocolata cu lapte (fara umplutura)
  • 1 lingurita unt
  • 300 g nuca macinata

Mod de preparare

Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura in mijloc si punem zaharul, scortisoara, coaja de portocala, ouale, esenta. Drojdia o dizolvam cu putin lapte si punem peste faina, amestecam, punem restul de lapte, framantam bine pana devine vartoasa, turnam putin ulei si framantam bine, apoi o lasam la crescut 1 ora.

Cand aluatul a crescut facem bastonase pe care le modelam in 8-uri, le dam apoi la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 170 de grade pentru 15 minute. 

Topim ciocolata in bain marie cu o lingurita de unt. Luam mucenicii, dam prin ciocolata si presaram nuci macinate.

Am facut si cativa cu miere si cu nuca macinata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mucenici moldovenesti umpluti de post

Postat de rhapsody

Desert mucenici moldovenesti umpluti de post

Aluat:  Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1 lingurita zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 liguri faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 17:37
si eu vreaaaaaau
la 08.03.2013, 18:19
la 08.03.2013, 21:15
Mmm iau unul!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking