Desert mucenici muntenesti (cu ou )

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
9 Mar 2021 | 2235 vizualizari
Desert mucenici muntenesti (cu ou )

Ce mi-am zis eu, daca tot nu e post ia sa pun eu si 2 oua. Si ce oua, din alea nestresate, luate direct din cuibar.N-am avut forma sa fac opturi, asa ca am improvizat si am taiat cu un dui, cu care ornez tortul, niste rotunjoare micute.

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • apa calduta cat sa obtinem un aluat nelipicios si nu foarte tare
  • nuca prajita si macinata
  • nuca prajita si taiata grosier
  • 1,5 l apa
  • 3-4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • scortisoara

Mod de preparare

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si cele 2 oua, am inceput sa torn cate un pic de apa calduta si sa framant, am adaugat apa cata sa formez un aluat nelipicioas si nu foarte tare. Am framantat bine, apoi am dat la rece aluatul, pentru 30 min. Am scos aluatul de la frigider am infainat blatul de lucru, am impartit aluatul in 4 bucati si am intins o foaie subtire. M-am ajutat de un dui de inox sa decupez mucenicii. Apoi i-am asezat in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, am bagat tava la cuptorul preincalzit, i-am lasat pana au inceput sa se rumeneasca usor. Imi plac mai mult dupa ce ii coc putin. I-am lasat sa se raceasca bine. Am folosit doar jumatate din cantitate ca sa ii fierb, pe ceilalti ii fierb in alta zi, ca imi plac proaspeti. Am pus la fiert 1,5 l apa, am adaugat zahar si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am pus mucenicii si l-am lasat sa fiarba, la final am adaugat putina lamaie rasa. I-am servit cu nuca macinata si nuca taiata grosier, asa imi place mie, am adaugat scortisoara dupa gust.Am mai adaugat 1 lingura cu zahar brun, imi place mai dulce. Fiecare e liber sa isi puna, nuca, zahar, scortisoara dupa gustul sau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti (cu ou )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

Postat de medioto59

Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

Rupem biscuitii cu mana. Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit. Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar...

Citeste continuarea

Tarte rapide cu crema de oua

Postat de andaoana

Tarte rapide cu crema de oua

Batem galbenusurile cu zaharul pe bain marin pana cand se topeste zaharul. Laptele il amestecam cu faina si il adaugam treptat peste galbenusuri si mai fierbem pana cand se ingroasa . Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2021, 14:08
la 09.03.2021, 17:23
la 09.03.2021, 17:40
la 09.03.2021, 18:55
la 09.03.2021, 19:38

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking