Desert mucenici muntenesti (cu ou )

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
9 Mar 2021 | 2263 vizualizari
Desert mucenici muntenesti (cu ou )

Ce mi-am zis eu, daca tot nu e post ia sa pun eu si 2 oua. Si ce oua, din alea nestresate, luate direct din cuibar.N-am avut forma sa fac opturi, asa ca am improvizat si am taiat cu un dui, cu care ornez tortul, niste rotunjoare micute.

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • apa calduta cat sa obtinem un aluat nelipicios si nu foarte tare
  • nuca prajita si macinata
  • nuca prajita si taiata grosier
  • 1,5 l apa
  • 3-4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • scortisoara

Mod de preparare

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si cele 2 oua, am inceput sa torn cate un pic de apa calduta si sa framant, am adaugat apa cata sa formez un aluat nelipicioas si nu foarte tare. Am framantat bine, apoi am dat la rece aluatul, pentru 30 min. Am scos aluatul de la frigider am infainat blatul de lucru, am impartit aluatul in 4 bucati si am intins o foaie subtire. M-am ajutat de un dui de inox sa decupez mucenicii. Apoi i-am asezat in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, am bagat tava la cuptorul preincalzit, i-am lasat pana au inceput sa se rumeneasca usor. Imi plac mai mult dupa ce ii coc putin. I-am lasat sa se raceasca bine. Am folosit doar jumatate din cantitate ca sa ii fierb, pe ceilalti ii fierb in alta zi, ca imi plac proaspeti. Am pus la fiert 1,5 l apa, am adaugat zahar si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am pus mucenicii si l-am lasat sa fiarba, la final am adaugat putina lamaie rasa. I-am servit cu nuca macinata si nuca taiata grosier, asa imi place mie, am adaugat scortisoara dupa gust.Am mai adaugat 1 lingura cu zahar brun, imi place mai dulce. Fiecare e liber sa isi puna, nuca, zahar, scortisoara dupa gustul sau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti (cu ou )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert poale-n brau

Postat de RuxyRux

Desert poale-n brau

Untul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea...

Citeste continuarea

Blat umed de tort

Postat de mitinita

Blat umed de tort

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute. Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte. Intr-un bol se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2021, 14:08
la 09.03.2021, 17:23
la 09.03.2021, 17:40
la 09.03.2021, 18:55
la 09.03.2021, 19:38

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking