Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata

Postat de eumimi in Prajituri
27 Noi 2019 | 7929 vizualizari
Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata

Cea mai pufoasa si delicioasa negresa!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina Unirea
  • 150 g faina
  • 3-4 linguri de cacao
  • 50-100 g nuca tocata mare
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 lingura de frisca lichida
  • 3 linguri de finetti sau 100 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • + nuca de cocos

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca tocata grossier si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si presarat cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam negresala racit, apoi o portionam. Eu o portionez inainte sa ii pun glazura de ciocolata pentru a curge aceasta si pe marginile prajiturii.

Incalzim frisca lichida intr-un ibric, adaugam si ciocolata si lasam pe foc pana cand ciocolata este topita.

Punem glazura de ciocolata peste negresa si daca doriti, presarati nuca de cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pandişpan cu afine şi vişine

Postat de diaconta

Pandişpan cu afine şi vişine

Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite). Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile. Albusurile le-am mixat (eu prefer sa...

Citeste continuarea

Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede

Postat de rocsi_1612

Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede

Cum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2019, 21:54
Chiar îmi e poftă de o negresă!
la 27.11.2019, 21:57
Bună, cu nucă și ciocolată...!
la 27.11.2019, 21:59
la 27.11.2019, 22:00
la 27.11.2019, 22:06

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking