Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata

Postat de eumimi in Prajituri
27 Noi 2019 | 7970 vizualizari
Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata

Cea mai pufoasa si delicioasa negresa!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina Unirea
  • 150 g faina
  • 3-4 linguri de cacao
  • 50-100 g nuca tocata mare
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 lingura de frisca lichida
  • 3 linguri de finetti sau 100 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • + nuca de cocos

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca tocata grossier si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si presarat cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam negresala racit, apoi o portionam. Eu o portionez inainte sa ii pun glazura de ciocolata pentru a curge aceasta si pe marginile prajiturii.

Incalzim frisca lichida intr-un ibric, adaugam si ciocolata si lasam pe foc pana cand ciocolata este topita.

Punem glazura de ciocolata peste negresa si daca doriti, presarati nuca de cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu dude si zmeura

Postat de comanligia

Prajitura cu dude si zmeura

Se separa ouale, albusul se bate tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusul, uleiul. Se bat iar la final se pun faina, praful de copt si cacaoa.Compozitia trebuie sa fie mai grosuta ptr ca atunci...

Citeste continuarea

Prajitura Jerbo

Postat de mirela0911

Prajitura Jerbo

Aluatul: Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea si se pune apoi zaharul, coaja de lamaie, untura, smantana si galbenusurile amestecate putin. Se pregateste maiaua din laptele caldut, 1 lgt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2019, 21:54
Chiar îmi e poftă de o negresă!
la 27.11.2019, 21:57
Bună, cu nucă și ciocolată...!
la 27.11.2019, 21:59
la 27.11.2019, 22:00
la 27.11.2019, 22:06

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking