Ingrediente
- Ingrediente:
- Coji de nuci:
- 250 g făină
- 50 g zahăr măcinat
- 75g nuci măcinate
- 200 g unt 82% grăsime
- esență de vanilie
- 1 praf de sare
- Crema:
- 50g biscuiți
- 20 g zahăr măcinat
- 75ml lapte
- 30 g ciocolată
- esență de rom
- 50 g nuci măcinate
- 10g cacao
Mod de preparare
Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina cernută și se frământă până când se obține un aluat omogen. Se învelește aluatul în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.
Se scoate aluatul, se fac biluțe și se pun în formele de nuci. Se pun formele pe o tavă și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 20-25 de minute.
Se scot formele din cuptor și se scot nucile și se lasă la răcit.
Pentru cremă, se pune laptele la fiert. Se macină biscuiții și nucile. Se topește ciocolata pe baie de aburi.
Se amestecă ingredientele solide, apoi se adaugă ciocolata topită și laptele fierbinte și se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească.
Se ia câte o coajă de nucă și se umple, apoi se unesc câte două. Opțional se pot da nucile prin zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|