Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos

Postat de Valclaudia in Dulciuri
10 Feb 2018 | 3411 vizualizari
Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj din comert
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar pudra
  • cca 50 gr. nuca de cocos

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C.

Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt amestecat cu zahar pe intreaga suprafata.

Prearam fulgii de nuca de cocos peste unt.

Impartim apoi (cu ajutorul unui pinten de decupat aluatul) foaia in 15 fasii pe lungimea aluatului, vezi foto, apoi rulam simultan capetele fiecarei fasii pana cand acestea se vor intalni la jumatate.

Asezam ochelarii astfel obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt, apoi coacem desertul la 200 grade C, folosind functia de coacere cu ventilatie, pana cand acestia capata aspect de rumen si untul topit se caramelizeaza in tava.

Lasam la racit in tava, apoi servim.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si...

Citeste continuarea

Cozonac pufos si fara framantare

Postat de farfuriavesela

Cozonac pufos si fara framantare

Cernem faina de doua ori intr-un vas, punem un praf de sare, drojdia o amestecata cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o asezam intr-o adancitura pe care o facem in faina, presar putina faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2018, 19:09
Ce bunătate!
la 10.02.2018, 19:20
ce bine ca am vazut aceasta reteta, deoarece eram in pana de inspiratie si nu stiam la ce sa folosesc fulgii de nuca de cocos ramasa
la 10.02.2018, 19:45
Buni si aromati sunt!
la 10.02.2018, 20:27
la 11.02.2018, 06:05

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking