Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos

Postat de Valclaudia in Dulciuri
10 Feb 2018 | 3373 vizualizari
Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj din comert
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar pudra
  • cca 50 gr. nuca de cocos

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C.

Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt amestecat cu zahar pe intreaga suprafata.

Prearam fulgii de nuca de cocos peste unt.

Impartim apoi (cu ajutorul unui pinten de decupat aluatul) foaia in 15 fasii pe lungimea aluatului, vezi foto, apoi rulam simultan capetele fiecarei fasii pana cand acestea se vor intalni la jumatate.

Asezam ochelarii astfel obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt, apoi coacem desertul la 200 grade C, folosind functia de coacere cu ventilatie, pana cand acestia capata aspect de rumen si untul topit se caramelizeaza in tava.

Lasam la racit in tava, apoi servim.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasca cu branza

Postat de rocsi_1612

Pasca cu branza

Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema. Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de...

Citeste continuarea

TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ

Postat de panacris

TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ

Biscuții se mărunțesc, apoi se amestecă cu margarina/untul topit, se omogenizează bine, apoi se așează compoziția obținută, într-o formă cu pereți detașabili, rotundă au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2018, 19:09
Ce bunătate!
la 10.02.2018, 19:20
ce bine ca am vazut aceasta reteta, deoarece eram in pana de inspiratie si nu stiam la ce sa folosesc fulgii de nuca de cocos ramasa
la 10.02.2018, 19:45
Buni si aromati sunt!
la 10.02.2018, 20:27
la 11.02.2018, 06:05

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking