Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos

Postat de Valclaudia in Dulciuri
10 Feb 2018 | 3393 vizualizari
Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj din comert
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar pudra
  • cca 50 gr. nuca de cocos

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C.

Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt amestecat cu zahar pe intreaga suprafata.

Prearam fulgii de nuca de cocos peste unt.

Impartim apoi (cu ajutorul unui pinten de decupat aluatul) foaia in 15 fasii pe lungimea aluatului, vezi foto, apoi rulam simultan capetele fiecarei fasii pana cand acestea se vor intalni la jumatate.

Asezam ochelarii astfel obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt, apoi coacem desertul la 200 grade C, folosind functia de coacere cu ventilatie, pana cand acestia capata aspect de rumen si untul topit se caramelizeaza in tava.

Lasam la racit in tava, apoi servim.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Postat de RuxyRux

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Crema: Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul. Galbenusurile se amesteca cu amidonul,...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu branza

Postat de ianculubita

Cornuri pufoase cu branza

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2018, 19:09
Ce bunătate!
la 10.02.2018, 19:20
ce bine ca am vazut aceasta reteta, deoarece eram in pana de inspiratie si nu stiam la ce sa folosesc fulgii de nuca de cocos ramasa
la 10.02.2018, 19:45
Buni si aromati sunt!
la 10.02.2018, 20:27
la 11.02.2018, 06:05

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking