Ingrediente
- 3 oua
- 180 g zahar
- 120 ml lapte
- 60 g margarina Unirea sau unt
- 200 g faina
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 lingurita de praf de copt
- cacao
Mod de preparare
Mai intai, mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem laptele la fiert impreuna cu untul sau margarina taiata in cubulete mici si lasam pana cand margarina se topeste. Laptele va fi fierbinte. Il turnam usor peste compozitia noastra si amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preicalzit, la 170 de grade C, pentru 30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava mea a fost mica, de 21/21 cm.
Pudram cu cacao si lasam la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|