Desert pasca

Postat de Adele in Dulciuri
15 Apr 2017 | 2371 vizualizari
Desert pasca

Nu este traditionala, dar o Pasca revizitata si facuta pe gustul meu. Rapida si foarte buna😅🐇🐥🐇🐥🐥🐥 Sarbatori linistite, dragi bucatarasi :x Delicii de Paste

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt pentru aluat.
  • coaja lamaie, portocoala.
  • 200-300 gr faina
  • 2 linguri de apa rece.
  • vanilie.
  • Umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • esenta vanilie
  • 50 gr stafide
  • fulgi de ciocolata
  • 1 lingura gris

Mod de preparare

Untul se amesteca cu faina, zahar, sare, praf de copt, arome, dupa care se pun ouale si apa si se framanta aluatul bine. Se lasa la rece, cateva minute.

Intr-un vas, se amesteca branza cu zahar, arome si ou, se adauga grisul si fulgi de ciocolata, stafidele, se amesteca bine.

Aluatul se imparte in doua, cu fiecare parte se pregateste cate o pasca. Se ia o bucata si se intinde o foaie subtire, cam 1 cm grosime, se asaza in tava, tapetata cu hartie sau unt, plus faina. Se formeaza o bordura, nu prea inalta, se pune jumatate de compozitia de branza, se asaza bine, dupa care se decoreaza (in forma de cruce sau cum preferati), se unge cu apa cu miere si se da la cuptor, la 180° C, cam 30-40 de minute. Pana se rumeneste bine, se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, se scoate usor.

Paste fericit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2017, 17:22
la 15.04.2017, 17:24
Motan
la 15.04.2017, 17:27
ce faina e
la 15.04.2017, 17:28
Servesc de la tine, eu n-am facut
la 15.04.2017, 17:28
Multumesc Bya Paste fericit!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking