Ingrediente
- Aluat fraged:
- 50 gr unt
- 2 oua
- 100 gr zahar
- un varf de sare
- 1 lingurita praf de copt pentru aluat.
- coaja lamaie, portocoala.
- 200-300 gr faina
- 2 linguri de apa rece.
- vanilie.
- Umplutura:
- 500 gr branza de vaci
- 1 ou
- 100 gr zahar
- esenta vanilie
- 50 gr stafide
- fulgi de ciocolata
- 1 lingura gris
Mod de preparare
Untul se amesteca cu faina, zahar, sare, praf de copt, arome, dupa care se pun ouale si apa si se framanta aluatul bine. Se lasa la rece, cateva minute.
Intr-un vas, se amesteca branza cu zahar, arome si ou, se adauga grisul si fulgi de ciocolata, stafidele, se amesteca bine.
Aluatul se imparte in doua, cu fiecare parte se pregateste cate o pasca. Se ia o bucata si se intinde o foaie subtire, cam 1 cm grosime, se asaza in tava, tapetata cu hartie sau unt, plus faina. Se formeaza o bordura, nu prea inalta, se pune jumatate de compozitia de branza, se asaza bine, dupa care se decoreaza (in forma de cruce sau cum preferati), se unge cu apa cu miere si se da la cuptor, la 180° C, cam 30-40 de minute. Pana se rumeneste bine, se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, se scoate usor.
Paste fericit!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|