Desert Petit Gateau

Postat de cristeena20 in Dulciuri
31 Mar 2019 | 4075 vizualizari
Desert Petit Gateau

Sau Lava Cake-un desert foarte simplu dar dleicios-o eruptie de ciocolata servita alaturi de o inghetata de vanilie. 

Ingrediente

  • 250 gr cicolata culinara 70%cacao
  • 250 gr unt
  • 5 oua
  • 5 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 50 gr faina

Mod de preparare

Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte. 

  • Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde (eu am ales varianta mai usoara-la microunde)
  • Intr-un castron amestecam ouale-da rnu le batem-doar le omogenizam cu zaharul
  • Adaugam treptat amestecul de ciocolata , amestecand cu un tel; incorporam si faina si amestecam usor. 
  • Formele de Peit gateau se ung cu unt/margarina si se pudreaza cu faina; turnam amestecul si apoi dam la frigider pana servim. Inainte de a servi bagam formele la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. In functie de cuptor se lasa cam 8-10 minute si se aduc la masa fierbinti. Rasturnam in farfurii si servim cu un glob de inghetata de vanilie alaturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Petit Gateau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois

Postat de ctlina

Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare). Dati la rece. Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se...

Citeste continuarea

Pariziene cu branza de vaci

Postat de Mokuska

Pariziene cu branza de vaci

Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, lasam la temperatura camerei pana amestecam laptele (lasam 2 linguri pentru uns) cu untul moale, zaharul, sarea intr-un bol, dupa care incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2019, 21:26
la 31.03.2019, 21:43
Niste lava din asta se da si la pachet...
la 31.03.2019, 21:59
mai am in frigider -tre doar bagata la cuptor veniti?
la 31.03.2019, 22:08
Cristeena , aceasta-i lovitura sub centura . Parca ,m-as sacrifica !!! )
la 31.03.2019, 22:21
Minunatăăă!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking