Desert Petit Gateau

Postat de cristeena20 in Dulciuri
31 Mar 2019 | 3259 vizualizari
Desert Petit Gateau

Sau Lava Cake-un desert foarte simplu dar dleicios-o eruptie de ciocolata servita alaturi de o inghetata de vanilie. 

Ingrediente

  • 250 gr cicolata culinara 70%cacao
  • 250 gr unt
  • 5 oua
  • 5 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 50 gr faina

Mod de preparare

Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte. 

  • Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde (eu am ales varianta mai usoara-la microunde)
  • Intr-un castron amestecam ouale-da rnu le batem-doar le omogenizam cu zaharul
  • Adaugam treptat amestecul de ciocolata , amestecand cu un tel; incorporam si faina si amestecam usor. 
  • Formele de Peit gateau se ung cu unt/margarina si se pudreaza cu faina; turnam amestecul si apoi dam la frigider pana servim. Inainte de a servi bagam formele la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. In functie de cuptor se lasa cam 8-10 minute si se aduc la masa fierbinti. Rasturnam in farfurii si servim cu un glob de inghetata de vanilie alaturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Petit Gateau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata

Postat de rhapsody

Cheesecake cu ciocolata

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si  mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine. 2. Cerne...

Citeste continuarea

Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”

Postat de diaconta

Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut. Am lasat maiaua sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2019, 21:26
la 31.03.2019, 21:43
Niste lava din asta se da si la pachet...
la 31.03.2019, 21:59
mai am in frigider -tre doar bagata la cuptor veniti?
la 31.03.2019, 22:08
Cristeena , aceasta-i lovitura sub centura . Parca ,m-as sacrifica !!! )
la 31.03.2019, 22:21
Minunatăăă!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking