Desert Piscozmeurica

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Dec 2018 | 3655 vizualizari
Desert Piscozmeurica

Tot din categoria rapid, fara fasoane, pampoane sau alte complicatii ca asa a picat anul asta sa nu fiu in parametrii optimi....imi picase pe piscoturile cu cacao si de cate ori voriam sa fac ceva nu le gaseam, acum 2 saptamani am dat peste ele si le-am achizitionat, sa fie acolo, ca nu se stie si uite ca mi-au prins bine ca m-au scos din impas....

Ingrediente

  • 46 piscoturi cu cacao d ela Boromir
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 4 foi gelatina
  • 600 ml frisca lichida Hulalla
  • 300 g zmeura congelata
  • Decor
  • zmeura
  • drajeuri de ciocolata
  • Pt inmuiat piscoturi
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri lichior cafea
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura, am o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o cu folie alimentara ( 24/35 cm). Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece. Apoi am pus in bolul robotului mascarponele si frisca. Galbenusurile cu zaharul le-am pus intr-un castron de inox si am pus castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste zaharul apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata, tagem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Omogenizam si apoi acest amestec il punem in bolul robotului peste mascarpone si frisca lichida, mixam bine pana obtinem o crema ferma, adaugam si zmeura si continuam sa mixam inca 3-4 min. Amestecam ness-ul cu lichiorul de cafea si apa apoi inmuiem piscoturile, asezam primul strat de piscoturi cate 6 pe rand  ori 4 randuri apoi crema, al doilea strat de piscoturi dar le-am asezat invers, adica doua randuri a cate 11 piscoturi, am intins crema, am ornat cu moate de crema, am presarat drajeuri de ciocolata si zmeura.Am dat la rece. Maine vad eu ce a iesit.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Piscozmeurica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram faina, cacaoa, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de rhapsody

Prajitura cu mere

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (180 g)  in doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2018, 16:57
Juma' de tava e pentru mine, ca-mi plac deserturile cu zmeura
la 24.12.2018, 16:58
Buna
la 24.12.2018, 17:04
Dementiala
la 24.12.2018, 17:05
Madi eu zic sa te pui in miscare si sa ne faci o vizita, va asteptam cu drag..
la 24.12.2018, 17:19
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking