Desert Piscozmeurica

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Dec 2018 | 3649 vizualizari
Desert Piscozmeurica

Tot din categoria rapid, fara fasoane, pampoane sau alte complicatii ca asa a picat anul asta sa nu fiu in parametrii optimi....imi picase pe piscoturile cu cacao si de cate ori voriam sa fac ceva nu le gaseam, acum 2 saptamani am dat peste ele si le-am achizitionat, sa fie acolo, ca nu se stie si uite ca mi-au prins bine ca m-au scos din impas....

Ingrediente

  • 46 piscoturi cu cacao d ela Boromir
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 4 foi gelatina
  • 600 ml frisca lichida Hulalla
  • 300 g zmeura congelata
  • Decor
  • zmeura
  • drajeuri de ciocolata
  • Pt inmuiat piscoturi
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri lichior cafea
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura, am o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o cu folie alimentara ( 24/35 cm). Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece. Apoi am pus in bolul robotului mascarponele si frisca. Galbenusurile cu zaharul le-am pus intr-un castron de inox si am pus castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste zaharul apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata, tagem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Omogenizam si apoi acest amestec il punem in bolul robotului peste mascarpone si frisca lichida, mixam bine pana obtinem o crema ferma, adaugam si zmeura si continuam sa mixam inca 3-4 min. Amestecam ness-ul cu lichiorul de cafea si apa apoi inmuiem piscoturile, asezam primul strat de piscoturi cate 6 pe rand  ori 4 randuri apoi crema, al doilea strat de piscoturi dar le-am asezat invers, adica doua randuri a cate 11 piscoturi, am intins crema, am ornat cu moate de crema, am presarat drajeuri de ciocolata si zmeura.Am dat la rece. Maine vad eu ce a iesit.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Piscozmeurica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Postat de simona72

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Eu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Blaturile: Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 24.12.2018, 16:57
Juma' de tava e pentru mine, ca-mi plac deserturile cu zmeura
la 24.12.2018, 16:58
Buna
la 24.12.2018, 17:04
Dementiala
la 24.12.2018, 17:05
Madi eu zic sa te pui in miscare si sa ne faci o vizita, va asteptam cu drag..
la 24.12.2018, 17:19
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking