Ingrediente
- Aluat
- 250 ml apa minerala
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 150 g zahar
- 1 pliculet praf de copt
- un praf de sare
- 550-600 g faina
- Umplutura
- cca 1 kg mere ( ionatene si golden)
- 150 g zahar brun
- zeama de la o lamaie
- Pentru pudrat
- zahar pudra
Mod de preparare
Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit in folie alimenrata si l-am bagat la frigider cat timp am pregatit merele.
Umplutura: Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete mici, am stors zeama de la o lamaie, apoi am adaugat si zaharul. Am pus melrele la calit intr-o tigaie incapatoare, le-am calit pana ce nu a mai ramas zeama in tigatie. Pentru ca merele au fost foarte aromate, n-am adaugat nici scortisoara nici altfel de esente.
Am scos aluatul din frigider, am intins doua foi de dimensiunea tavii ( 35/25 cm). Am tapetat tava cu hartie d ecopt, am asezat prima foaie, am intepat-o cu o furculita, am intins umplutura, apoi am asezat a doua foaie si am intepat-o cu o furculita. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat sa se coaca pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor am lasat placinta sa se raceasca , apoi am portionat-o si am pudrat cu zahar. Deosebita, un aluat de se topeste in gura, asa frageda a iesit. Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|