Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)

Postat de Constelatialeu in Prajituri
19 Mar 2021 | 9209 vizualizari
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)

M-am inspirat de la tipa aia cu brostele de la Brosteni, multumesc pentru reteta, un aluat foarte fraged, nici nu zici ca e de post.

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • 550-600 g faina
  • Umplutura
  • cca 1 kg mere ( ionatene si golden)
  • 150 g zahar brun
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit in folie alimenrata si l-am bagat la frigider cat timp am pregatit merele.

Umplutura: Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete mici, am stors zeama de la o lamaie, apoi am adaugat si zaharul. Am pus melrele la calit intr-o tigaie incapatoare, le-am calit pana ce nu a mai ramas zeama in tigatie. Pentru ca merele au fost foarte aromate, n-am adaugat nici scortisoara nici altfel de esente.

Am scos aluatul din frigider, am intins doua foi  de dimensiunea tavii ( 35/25 cm). Am tapetat tava cu hartie d ecopt, am asezat prima foaie, am intepat-o cu o furculita, am intins umplutura, apoi am asezat a doua foaie si am intepat-o cu o furculita. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat sa se coaca pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor am lasat placinta sa se raceasca , apoi am portionat-o si am pudrat cu zahar. Deosebita, un aluat de se topeste in gura, asa frageda a iesit. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Iata cum se prepara reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci Se pune făina într-un castron împreună cu untura, sarea și zahărul și se frământă astfel...

Citeste continuarea

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Postat de Constelatialeu

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa  Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2021, 20:29
Aromata si delicioasa
la 19.03.2021, 20:36
Vaiii, cum arată! Curcubeu pe cerul gurii!
la 19.03.2021, 20:40
Minunata!
la 19.03.2021, 21:38
Yumii!
la 19.03.2021, 21:40

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking