Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.
Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.
Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 2-3 ore.
Eu l-am scos din congelator dimineata, l-am lasat sa se decongeleze 2 ore dupa care l-am scos din punga, l-am fainat si pus intr-un castron.
L-am acoperit si lasat sa creasca 3 ore.
Pregatiti umplutura:
Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.
Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 10-15 minute.
Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.
Lasati sa se raceasca.
Framantati aluatul si impartiti-l in 2 parti egale.
Fainati suprafata si-ntindeti cu un sucitor fiecare parte de aluat intr-un dreptunghi.
Puneti deasupra merele racite si presarati deasupra miezul de nuca.
Rulati aluatul , veti obtine 2 roulouri. Depuneti-le pe o placa acoperita de hartie de copt.
Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.
Incalziti cuptorul la 180° C.
Ungeti ruladele cu galbenusul amestecat cu lingura de lapte si decorati cu zahar perlat.
Dati la cuptor timp de 25-30 minute.
Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra.
Taiati felii si serviti !