Ingrediente
- foi de plăcintă 1 pachet,
- ulei de cocos cca. 200 g,
- fructe de pădure cca. 500 g (din congelator sau proaspete),
- zahăr brun 4 linguri,
- tort gelee (gelatină roșie) 1 plic,
- zahăr pudră vanilinat,
- fistic mărunțit cca. 50 g,
- zahăr cu aromă de rom 1 plic.
Mod de preparare
Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață.
Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de fruucte de pădure și se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament.
Se procedează la fel cu celelalte foi.
Rulourile obținute se ung cu ulei de cocos, apoi se presară fisticul mărunțit și zahărul cu aroma de rom.
Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.
După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se calde sau reci.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|