Desert placinta rulata cu fructe de padure

Postat de panacris in Dulciuri
24 Feb 2020 | 1992 vizualizari
Desert placinta rulata cu fructe de padure

Un desert rapid și tare gustos, dulce acrișor, de data asta pe gustul meu! Bonus, un desert foarte fain pentru postul ce urmează! ;) Spor și poftă bună!    

Ingrediente

  • foi de plăcintă 1 pachet,
  • ulei de cocos cca. 200 g,
  • fructe de pădure cca. 500 g (din congelator sau proaspete),
  • zahăr brun 4 linguri,
  • tort gelee (gelatină roșie) 1 plic,
  • zahăr pudră vanilinat,
  • fistic mărunțit cca. 50 g,
  • zahăr cu aromă de rom 1 plic.

Mod de preparare

Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață.

Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de fruucte de pădure și se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament.

Se procedează la fel cu celelalte foi.

Rulourile obținute se ung cu ulei de cocos, apoi se presară fisticul mărunțit și zahărul cu aroma de rom.

Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.

După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se calde sau reci.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mic dejun la pahar

Postat de ela2015

Mic dejun la pahar

În două cupe / pahare individuale alternăm ingredientele de mai sus.  Începem cu mierea, câte o linguriță în fiecare pahar. Continuăm cu cerealele (le puteți...

Citeste continuarea

Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara

Postat de TAB1TA

Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara

Se curata portocalele, se desfac feliile de portocala si se taie bucatele. Se presara pe deasupra o lingura de faina. Faina, praful de copt, sarea, coaja de portocala se pun separat intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2020, 21:00
Iau o bucatica nu pot refuza
la 24.02.2020, 21:11
Cu mare drag Mihaela!
la 24.02.2020, 21:13
Un deliciu!
la 24.02.2020, 21:17
Buna!
la 24.02.2020, 21:35
Ce bună cu fructe de pădure!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking