Ingrediente
- 1 aluat foietaj dreptunghiular
- 450 g de mere (2-3 mere)
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingura de coaja rasa de lamaie bio
- 1 lingurita de scortisoara
- 2 linguri bune de marmelada de portocale
- 2 linguri de zahar brun, zahar pudra
Mod de preparare
Curatati si dati merele pe razatoare.
Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie.
Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si amestecati.
Incalziti cuptorul la 200°C.
Puneti hartie de copt pe o placa marisoara .
Etalati aluatul foietaj pe o suprafata fainata sau pe o hartie de copt.
Taiati-l in 12 patrate de 8 cm.
Puneti piureul de mere scurs in centrul fiecarui patrat.
Pliati marginile paralele si formati un dreptungi lung. Sudati aluatul.
Le puteti unge cu lichidul lasat de merele scurse.
Presarati deasupra zahar brun.
Cu un cutit taiati aluatul la suprafata.
Puneti placintelele pe placa acoperita cu hartie de copt.
Coaceti timp de 20 à 25 minute.
Incalziti o lingura de marmelada cu o lingura de apa, amestecati.
Cu un penson ungeti placintelele calde cu marmelada de portocale.
Decorati sau nu cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|