Desert placintele cu mere si foietaj

Postat de ctlina in Dulciuri
21 Dec 2018 | 2743 vizualizari
Desert placintele cu mere si foietaj

Astazi va invit un Anglia in universul scriitoarei mele preferate Jane Austen. Iata o reteta servita la ora de ceai in casa lui Jane, facuta cu mere, marmelada de portocale si parfumata cu scortisoara si coaja de lamaie. Totul era copt intr-un aluat fraged ca o placinta. Martha Lloyd era o prietena draga a familiei lui Jane Austen. Ea a adunat timp de mai multi ani scrisorile primite de la Jane si a notat retele gatite si servite la mesele familiei Austen. Aceste retete au fost apoi publicate in cartea  A Jane Austen Household Book de catre Deidre Le Faye, specialista de renume a vietii si operei lui Jane Austen. Iata deci o reteta din aceasta carte, seamana un pic cu un  strudel dupa mine :) dar englezii o numesc  Apple Puff Pastry. Combinatia mere si marmelada de portocale este minunata, incercati este delicioasa si originala. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/placintele-cu-mere-si-foietaj-jane.html

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 450 g de mere (2-3 mere)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie bio
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri bune de marmelada de portocale
  • 2 linguri de zahar brun, zahar pudra

Mod de preparare

Curatati si dati merele pe razatoare.

Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie.

Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si amestecati.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Puneti hartie de copt pe o placa marisoara .

Etalati aluatul foietaj pe o suprafata fainata sau pe o hartie de copt.

Taiati-l in 12 patrate de 8 cm.

Puneti piureul de mere scurs in centrul fiecarui patrat.

Pliati marginile paralele si formati un dreptungi lung. Sudati aluatul.

Le puteti unge cu lichidul lasat de merele scurse.

Presarati deasupra zahar brun.

Cu un cutit taiati aluatul la suprafata.

Puneti placintelele pe placa acoperita cu hartie de copt.

Coaceti timp de 20 à 25 minute.

Incalziti o lingura de marmelada cu o lingura de apa, amestecati.

Cu un penson ungeti placintelele calde cu marmelada de portocale.

Decorati sau nu cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crumble cu piersici

Postat de Irina

Crumble cu piersici

Am incalzit cuptorul la 180 grade. Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt. Am presarat peste ele 2 linguri de...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de pandispan

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de pandispan

Pentru ca foile sunt deja facute, nu ne mai ramane decat sa facem crema. Mai intai punem smantana pentru frisca intr-o craticioara, adaugam ciocolata si punem craticioara pe foc, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2018, 10:04
la 21.12.2018, 10:42
la 21.12.2018, 10:47
Ce combinatie mega faina, portocale-mar-lamaie-scortisoara! si mie imi place Jane Austen
la 21.12.2018, 11:02
Bune!
la 21.12.2018, 11:03

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking