Desert prajitura Albinita

Postat de cristina1985 in Prajituri
4 Mar 2017 | 4138 vizualizari
Desert prajitura Albinita

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g miere
  • 1 lg bicarbonat de sodiu (stiu ca pare mult, dar atat trebuie)
  • otet ( pentru stins bicarbonat)
  • 100 g unt 82 % grasime
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 2-3 lg lapte
  • un praf sare
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 16 lg gris (sau cat considerati )
  • 150 g zahar
  • coaja lamaie
  • 200 g unt
  • esenta vanilie
  • Umplutura 2:
  • gem prune sau macese (un gem acrisor)
  • Ornat:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat:

Se amesteca mierea cu untul, zaharul si sarea pe aragaz, la foc mediu spre mic. Se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa faca spume. Atunci se inchide si se lasa la racit.

Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonatul stins in putin otet. Se face o adancitura in mijlocul fainii si se adauga compozitia de miere cu unt, apoi oul si laptele. Se amesteca cu lingura de lemn. Aluatul se imparte in 4 parti, din care se coc 4 foi. Se foloseste o tava de 37x25 cm, tapetate cu hartie de copt, ulei si faina. Se inteapa cu furculita fiecare foaie si se tine la cuptor pana se rumeneste  putin (in reteta scrie 10 minute, dar eu le-am tinut mai mult). Sa va uitati dupa 10 minute, din cand in cand! Se rumenesc destul de repede.

Crema:

Se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa se umfle, se adauga grisul in ploaie si zaharul. Se amesteca cam 15 minute. Cand este gata, se adauga coaja de lamaie si se presara zahar pudra deasupra, pentru a nu face pojghita ( e valabil si la budinci, crema de vanilie). La sfarsit, se amesteca cateva linguri de crema de gris cu untul (la temperatura camerei), apoi se adauga treptat restul de crema.

Pe prima foaie, se pune crema de gris, pe a doua gem, pe a treia crema de gris si urmeaza a patra. Se poate presara zahar pudra (doar pe cele taiate, pentru ca se umezeste zaharul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Albinita

Postat de sufletista

Desert prajitura Albinita

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de mirela0911

Desert prajitura Albinita

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2017, 17:29
la 04.03.2017, 17:32
la 06.03.2017, 17:00
Bună prăjitură!
la 06.03.2017, 20:01
Asa este.Este un aluat foarte pufos,mai ales a doua zi.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking