Ingrediente
- 265 g biscuiti
- 5 piscoturi
- 8 foi de napolitana cca 120 g ( albe si maro )
- 100 g bomboane snickers
- 175 g bomboane bounty
- 100 g stafide brune
- 225 g rahat
- 200 g nuci prajite si taiate grosier
- 85 g cacao
- 250 ml apa
- 100 g zahar
- 250 g margarina rama
- 200 g unt cu 82% grasime
- 275 g bomboane cu jeleu
- 100 g ciocolata neagra
- 80 g smantana 25 % grasime
- nuca prajita, migdale prajite , macinate
Mod de preparare
Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi le-am amestecat cu biscuitii, napolitana si piscoturile. Am adaugat si stafidele si nuca prajita si taiata grosier. Am pus intr-o cratita de inox cacao, zahar si apa si am pus sa fiarba, am tras de pe foc si am incorporat untul si margarina. Crema obtinta am turnat-o peste amestecul de mai sus si am omogenizat bine. Am tapetat cu folie alimentara doua tavi, apoi am asezat un strat de nuca si migdale macinate. Am impartit compozitia de prajitura in cele doua tavi si am presat bine, am dat la rece cat timp am facut glazura din bomboane cu jeleu. Intr-un vas de inox am pus bomboanele cu jeleu si ciocolata, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat, cand a inceput sa se topeasca am adaugat si smantana. Am continuat sa amestec pana ce jeleul a inceput sa se micsoreze. Am ales sa nu-l topesc de tot, sa ramana bucatele mici de jeleu.Am scos tavile din frigider, am intins glazura si am dat din nou la rece pentru cateva ore, apoi am rasturnat pe un platou tava cu prajitura, avem baza glazurata si deasupra nuca si migdalele macinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bomboane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|