Ingrediente
- 300 gr zahar+1 lingura
- 75 ml apa
- 60 gr cacao
- 6 oua
- 3 linguri faina
- 1\2 pliculet praf copt
- 1 pachet de unt
Mod de preparare
Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine.
Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se incorporeaza usor, de jos in sus, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava cu hartie de copt, 25-30 minute (depinde de cuptorul fiecaruia)- daca trece testul cu scobitoarea, e ok.
Crema: Pachetul de unt la temperatura camerei se freaca bine pana devine o spuma si se adauga restul compozitiei de cacao. Crema se pune peste blat.
Optional: Eu am presarat pe deasupra nuca macinata iar in crema am pus cativa stropi de liquore Amaretto.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (70)
|