Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă.
Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă în crema de ouă, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă în crema de ouă și se amestecă ușor până ce se obține un aluat ușor, ca de chec.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu puțin ulei și făină, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins la copt cca. 25 de minute la foc mediu.
După ce trece testul scobitorii prăjitura se scoate din cupto și se lasă la răcit, cel mai bine până a doua zi.
Pentru cremă, zmeura congelată se pune la fiert cu puțină apă și zahăr, până se obține un sos consistent.
Se strecoară cca. 50 ml din sosul obținut, pentru a se însiropa blatul.
Gelatina, 1 plic sau foaie, se pune la hidratat în puțină apă rece, cca. 2-3 minute, apoi se adaugă în sosul de zmeură rămas.
Între timp se amestecă brânza de vaci, frișca pentru smântână și mierea până ce se omogenizează.
Crema de brânză se împarte în două vase, într-unul se pune amestecul de zmeură, iar celălalt rămâne simplu.
Gelatina, al doilea plic sau foaie, se pune la hidratat în puțină apă rece, cca. 2-3 minute, se încălzește usor, până se diluaeză, apoi se adaugă în crema de brânză amestecându-se ușor până ce se înglobează.
Blatul răcorit se însiropează cu sucul de zmeură, apoi se pune crema albă și se lasă la rece cca. 15 minute.
Apoi se adaugă crema de brânză cu zmeură și se lasă la rece minim 3 ore până la servire.
Prăjitura se ornează cu ciocolata topită și se servește ca atare sau cu un adaos de frișcă bătută.
Spor și poftă bună!