Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca

Postat de simona72 in Prajituri
11 Oct 2013 | 96581 vizualizari
Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca

La asta nu va zic nimic...doar by Miha...este suficient! Este usoara, fara crema, mananci pana uiti sa te opresti....Multumesc Mihule!!>:D<

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr unt moale
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de rom
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 borcan de dulceata de prune(sau gem)
  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr nuci

Mod de preparare

Untul moale de la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat, cate un galbenus de ou in timp ce mixam dupa fiecare. La urma am pus coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom. Am mai mixat o tura sa se amestece toate ingredientele. Faina alba se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de unt. O tava se tapeteaza cu fartie de copt, se pune blatul pentru prajitura si se niveleaza. Aluatul are consistenta de crema groasa, deci sa nu va speriati, trebuie doar sa-l nivelati pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Albusurile se bat spuma cu zaharul, la urma se adauga nuca macinata. Dupa expirarea timpului, se pune dulceata de prune, se intinde uniform pe toata suprafata, deasupra spuma de ou cu nuca. Nivelam si mai dam prajitura la cuptor (reducem la 160 grade) pentru 15 minute. Lasam sa se raceasca si portionam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cobbler cu fructe

Postat de RuxyRux

Cobbler cu fructe

Fructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia,  siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2013, 18:30
la 11.10.2013, 18:36
Ooo,ce bunatate am gasit io aici! E tocmai buna pentru dimineata la cafea
la 11.10.2013, 18:36
la 11.10.2013, 18:37
Ce bine arata ! Apropo,cine-i Miha asta?
la 11.10.2013, 18:40
super

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking