Desert prajitura cu iaurt

Postat de MotanLaOale in Prajituri
16 Feb 2012 | 77014 vizualizari
Desert prajitura cu iaurt

Inspirat de nadiuta123. A iesit buna, buna!

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana faina
  • 1 cana iaurt
  • 3 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Se separa ouale.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului apoi se adauga treptat uleiul amestecand continuu.

Se adauga si coaja rasa de lamaie.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste galbenusuri amestecand bine.

Se adauga si albusurile batute spuma si se omogenizeaza cu o lingura de sus in jos.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura

Postat de momo121

Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura

Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu un tel impreuna cu uleiul, iaurtul grecesc si vanilia, iar albusurile le mixam bine cu putina sare, pana devin spuma, apoi turnam zaharul putin cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2012, 13:18
ce buna-i ai o bucatica si pt.mine
la 16.02.2012, 13:30
clar te antrenezi pentru reteta anului 2012
la 16.02.2012, 13:37
buna,buna
la 16.02.2012, 13:43
Foarte buna reteta , eu o folosesc vara cu fructe , in special cu visine sau cirese
Frumos platou !!!
la 16.02.2012, 13:44
foarte delicoasa o recomand tuturor

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking