Pandispan cu visine si iaurt

Postat de RuxyRux in Prajituri
3 Iul 2013 | 45745 vizualizari
Pandispan cu visine si iaurt

Nu-i asa ca atunci cand prajitura e minunata merita laudata? Va recomand acest deliciu cu visine...

Ingrediente

  • 1 kg si 200 gr visine
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linuri ulei
  • 10 linguri iaurt
  • 1 praf de copt ( cu sofran)
  • 3 pliculete vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, timp de 10 minute pana isi tripleaza volumul.

Se adauga pe rand uleiul, mixam bine dupa el, apoi iaurtul, lingura cu lingura, apoi faina si praful de copt.

Pregatim tava , o tapetam cu foaie de copt, turnam compozitia si punem visinele spalate, curatate de samburi si bine scurse.

Coacem prajitura la 180 de grade sau pana e bine rumenita faceti testul cu scobitoarea neaparat.

La mine a stat o ora, tava fiind mai inalta s-a copt mai greut un pic....daca alegeti tava de cuptor, fiind mai intinsa e posibil sa se reduca timpul de coacere.

Lasati la racit ( asta daca va tin franele :))))si intoarceti prajitura pe o tava si apoi taiati-o si pudrati-o.

Trebuie sa recunosc ca reusesc cu mare greutate sa o las sa se raceasca complet :)))))...stiti voi, gustul, aroma de visine...nu ma lasa :D...hmmmm si-acum cand va povestesc imi ploua in gura si abia ce am servit o bucata...asa ca merg sa mai iau una :)))) adoooor visinele in prajitura :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Retete similare

Desert pandispan cu iaurt, branza si visine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert pandispan cu iaurt, branza si visine

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....

Citeste continuarea

Tort Printesa

Postat de bylaura

Tort Printesa

Crema de visine Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2013, 17:32
un deliciu numai bun de savurat
la 03.07.2013, 17:35
Merită lăudată, nu încape îndoială, dar eu parcă aş gusta din ea, măcar zece bucăţi
Ruxy, ştii doar, nu pot aprecia decât la superlativ
Şi da, e greu să rabzi până se răceşte, ştiu eu, de la mine. )
la 03.07.2013, 17:35
la 03.07.2013, 17:39
vaaai, imi ploua in gura. maine iau si eu visine, nu mai rezist )
la 03.07.2013, 17:40
Cat de buna poate fi!

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking